Team

Birgit Juch - Artistiek leider AVIV

Birgit Juch - Artistiek leider AVIV

Danser, docent en choreografe AVIV, ALIVE en ARISE Dance Company

Birgit kan omschreven worden als visionair, kartrekker en een bevlogen moderne danseres en choreograaf. Zij heeft haar droom omgezet in een missie om eenheid te brengen binnen de danswereld. Na haar afstuderen aan de dansacademie Fontys Hogeschool voor de Kunsten wilde ze dat we als dansers naast elkaar kunnen staan zonder te concurreren. Inmiddels is AVIV uitgegroeid tot een prachtige stichting en is Birgit danser, choreograaf en artistiek leider van AVIV Dance Company. “AVIV is voor mij echt ‘lente’ zoals de naam in het Hebreeuws zegt. We zijn een community en ik vind het fantastisch om met AVIV een frisse wind te laten waaien om dansers bijeen te brengen, van elkaar te leren en samen te groeien en te bloeien.” Birgit geniet ervan hoe elke danser zijn of haar unieke bewegingstaal heeft en een eigen ontwikkelingsproces. Ze houdt ervan dit beide zichtbaar te maken in de choreografieën die ze creëert. Samen een eenheid te zijn en daarin God reflecteren naar de mensen om ons heen, dat is haar doel!

Josephine Rodrigues - Medeoprichtster AVIV

Josephine Rodrigues - Medeoprichtster AVIV

Danser, docent en choreografe AVIV Dance Company, AVIV Kids en AVIV Youth

Als danser, docent en choreografe binnen AVIV uit Josephine haar liefde voor dans, mensen en God. Tijdens haar dansopleiding en stage bij een modern dansgezelschap groeide haar interesse voor de stijlen Lyrical Jazz, Contemporary, Limon en Graham. Na haar bijdrage als danser, docent en choreografe bij Christian Dance Company heeft ze samen met Lisa Broere stappen gemaakt om een nieuwe groep te starten, AVIV Dance Company. Naast haar gezin en dans geniet Josephine van haar werk als Social Worker met een specialisatie in Trauma en Crisis. Josephine haar droom is om met hoopvolle choreografieën mensen wereldwijd te raken.

Grace Robson

Grace Robson

Danser AVIV Dance Company

Grace, 20 jaar, is bij AVIV aangesloten in 2019. Grace heeft haar dansvakopleiding bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag gevolgd. Daarna is zij naar New York gegaan om bij het American Ballet Theatre JKO School te dansen. Grace is nu een American Ballet Theatre National Training Curriculum gecertificeerde dans docent en gecrediteerd Dans Bewegingstherapist. Grace is geïnteresseerd in Christelijke Therapie en Bethel’s SOZO bediening. Graag zou ze beide willen combineren met dans. Grace wil met God samenwerken om genezing en gezondheid te brengen in lichaam, ziel en geest.
Voor het eerst heeft Grace een plek gevonden waar zij omarmd en uitgedaagd wordt en waar ze compleet vrij is om haarzelf te zijn. Wij zijn ontzettend dankbaar dat dit bij AVIV is. Voor Grace is het een eer om deel te mogen zijn van dit unieke gezelschap, dat God krachtig gebruikt om creatieve, innovatieve, nieuwe ideeën vrij te laten en dat te lanceren in zowel de christelijke als niet-christelijke wereld!

Roos de Groot

Roos de Groot

Danser AVIV Dance Company

Roos is in 2018 afgestudeerd aan de opleiding Docent Dans aan Codarts Rotterdam. Naast veel lesgeven is zij ook zelf aan het dansen en zoekt ze mogelijkheden om voor een divers en breed publiek op te treden. “Bij AVIV krijg ik hier de kans voor. Hier heb ik de mogelijkheid om mijzelf als danser, maar ook als persoon te ontwikkelen tot iemand die anderen inspireert.”

Anneloes van Schuppen

Anneloes van Schuppen

Danser en docent AVIV Dance Company en Alive Dance Company

Sinds 2018 danst Anneloes bij AVIV Dance Company en AVIV Alive. Op dit moment studeert ze voor Docent Dans aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten. Ze vindt het fijn om zelf stukken te maken en op te treden. “De afwisseling van choreografen, projecten en optredens maakt AVIV voor mij een uitdagende plek om te dansen!” Extra bijzonder vindt Anneloes het om voor verschillend publiek op te treden, die normaal gesproken misschien niet in aanraking zouden komen met dans, zoals: in ziekenhuizen of asielzoekerscentra.

Laurette de Heij

Laurette de Heij

Danser en choreografe Alive Dance Company

Laurette is gek op dansen! Met veel plezier danst ze sinds 2017 bij AVIV Alive. “Ik dans bij Alive omdat ik hier de kans krijg om mijn geloof en mijn passie te combineren. Dit heb ik heel erg gemist tijdens mijn dansopleiding.” Laurette vindt het fijn om tijdens de trainingen hard te werken en tegelijkertijd veel lol te maken om zo toe te werken naar toffe optredens. Tot nu toe vond ze het optreden in een asielzoekerscentrum met de dans ‘Miracles’ het allerleukst.

Joëlle Rozema

Joëlle Rozema

Danser Alive Dance Company

Vanaf 2017 danst Joelle bij AVIV Alive. Na een zoektocht waar ze dans en geloof kon combineren vond ze haar plek bij AVIV. Destijds studeerde ze af als Artiest Dans bij de dansopleiding Nova College Dans en Theater. Over haar tijd bij Alive schrijft ze: “Ik ben gaan groeien als persoon, danser en in mijn relatie met God en ik wil daar graag mee doorgaan.”

Thirza Schotanus

Thirza Schotanus

Danser Alive Dance Company

Het is inmiddels alweer een aantal jaar geleden dat Thirza de uitdaging is aangegaan om geloof en dans met elkaar te combineren. Ze heeft bij AVIV stage gelopen en danst sinds 2016 bij Alive. Nu studeert Thirza tot Docent Dans op ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, na een dansopleiding te hebben gedaan bij Aventus. “Bij AVIV kan ik mijn creativiteit kwijt als danser en ook kan ik met andere dansers praten over het geloof. Door AVIV word ik geïnspireerd om dans te gebruiken als een middel om het geloof te verspreiden.” Thirza geeft aan dat ze veel mooie momenten heeft meegemaakt binnen AVIV en we hopen met haar mee dat dit er meer mogen worden.

Elsbeth de Boer

Elsbeth de Boer

Danser Alive Dance Company

Sinds haar negende jaar danst Elsbeth en sinds 2018 danst ze bij Alive. Ze wil zich graag verder ontwikkelen op het gebied van dans en geloof. “Ik dans nu een jaar bij Alive en vind dit ontzettend leuk! Het lijkt mij super gaaf om verder te groeien en uiteindelijk bij AVIV Dance Company te kunnen dansen” Elsbeth studeert Voeding en Diëtetiek in Amsterdam en zou daarna graag willen studeren tot Docent Dans. Tot nu toe vond Elsbeth het optreden ‘Direction’ die we op Opwekking hebben gedaan het meest bijzonder.

Joyce Brandes

Joyce Brandes

Trainee Alive Dance Company

Terwijl ze Musical studeert aan Dutch Academy of Preforming Arts in Den Haag loopt Joyce stage bij AVIV Alive. Joyce wil bij AVIV Alive dansen, omdat ze in haar dans God wil aanbidden en ook technisch beter wil worden in de moderne dansstijl.

Dansnetwerk

Door het aanbieden van dansprojecten, professionele danslessen en netwerkdagen wil AVIV een zo breed mogelijk platform bieden om dansers, docenten en choreografen met elkaar in verbinding te brengen. Wij geven dansers de kans om projecten te starten, te choreograferen en te doceren. Zo kunnen zij zichzelf in dans op verschillende gebieden ontwikkelen.

Samen versterken we elkaar en brengen we al dansend het beste in elkaar naar boven.

Zoals ons ene lichaam vele delen heeft en die delen niet allemaal dezelfde functie hebben, zo zijn we samen één lichaam in Christus en zijn we, ieder apart, elkaars lichaamsdelen. Romeinen 12:4-5

Bestuur

AVIV Dance Company is een stichting met een culturele ANBI status. Wij stellen graag onze bestuursleden voor:

  • Voorzitter: Mevr. I. de Jong-Schoenmakers is multimediaal kunstenaar en werkt veelal als theatervormgever en adviseur voor dans- en theaterproducties.
  • Secretaris: Dhr. H. Christiaanse is werkzaam bij Alles is Gezondheid, onderdeel van het Nationaal Programma Preventie. Hij is initiatiefnemer van diverse landelijke allianties, zoals de Alliantie Kinderarmoede en de Alliantie Gezondheid en Geletterdheid.
  • Penningmeester: Dhr.B. D. de Boer
  • Adviseur: I. H. Wolswinkel

Stichting AVIV Dance Company – Lisdodde 46 3628 NL Kockengen – KVK 74227017

Voor meer informatie over onze stichting verwijzen wij jullie door naar ons beleidsplan: